:

Мол търси плодове и зеленчуци като за „Гинес”

Мол търси плодове и зеленчуци като за „Гинес”

„Мол Варна” отправя предизвикателство към всички производители – да открият най-гигантските плодове и зеленчуци, достойни за "Книгата за рекордите на Гинес". В сезона, в който се берат плодовете, а стопаните „претеглят“ реколтата, търговско-развлекателният център в морската столица организира Празник на плодородието.

В неделя, 18 октомври, гости от цяла Североизточна България ще представят на пазара в мола етнографията, песните и танците на регионите си, автентични ястия от местната кухня и, естествено, плодовете и зеленчуците, които са отгледали.

В конкурсите за най-едър плод и най-едър зеленчук може да се включат всички, които донесат на място продукта рекордьор от своята реколта. За победителите ща има атрактивни награди, а за най-отрупания и най-добре аранжиран щанд на читалищата, които ще се включат в Празника на плодородието, са предвидени специални отличия.

Събитието ще продължи през целия ден и ще бъде съпътствано от благотворителна изложба-базар на плодове, зеленчуци, ястия и от много безплатни дегустации.

14:02ч. 05.10.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.