На хоризонта: :

Дрон за селското стопанство

Дрон за селското стопанство

По-ефективен от самолетите, запомня координатите на мястото, където е пръскал за последно.

Китайската компания DJI предлага алтернатива на селскостопанските самолети, информира Факти.бг.

Според производителя моделът Agras MG-1 се справя 40 пъти по-ефективно с обработката на културите с торове и пестициди, отколкото на ръка.

Дронът е снабден с 8 витла, 10-литров резервоар за течности и специален радар за определяне на разстоянията. Agras MG-1 развива скорост до 8 метра в секунда, обработва по 4 хектара на час, а зарядът на акумулатора стига за 12 минути полет.

Апаратът може да работи както в автоматичен, така и в ръчен режим. След като се "прибере" за зареждане или смяна на батерията, Agras MG-1 запомня координатите на мястото, където е пръскал за последно.

Сгъваемата конструкция облекчава превозването и съхраняването, а корпусът има защита от влага, прах и корозия.

Първоначално Agras MG-1 ще се продава само в Китай и Корея, а на по-късен етап ще започнат доставки и за други страни. Цената е $15 000.

Още за дроновете

Дронът е автономен, безпилотен, летателен апарат, програмиран за изпълнение на конкретна задача.

Употребата на безпилотни, летателни апарати (дронове) не е нова концепция. Още през първата световна война, британците използват радиоуправляеми самолети за бомбардиране позициите на противника, а още по-рано през 1849 година, австрийските войски са хвърляли шрапнелни снаряди с помоща на безпилотни аеростати върху метежната Венеция.

Но едва през последните години, благодарение на еволюцията на технологиите, дронове се разработват от стотици компании в различни страни на света, а възможностите за тяхното използване стават безгранични.

Ето няколко примера за използване на дронове в различни сфери на човешкия живот:

Селско стопанство

Може би, това не е най-очевидното, но е възможно най-широкото използване дроновете имат не във военни действия, а в сферата на селското стопанство. То е и най-големият им пазар.

С помоща на фотографиите направени с дрон, фермерите могат да наблюдават състоянието на своите посеви, как работят поливните системи, кои участъци се нуждаят от подхранване или напояване.

Защита на околната среда

Неправителствени организации, учени и екологични ведомства използват дронове за наблюдение на дивата природа.

С помоща на дронове става възможно изучаването на големи и труднодостъпни райони, където е невъзможно да се добере човек, като с тяхна помощ се получават по-качествени в сравнение с използването на спътници фотографии на местността.

Правителството на Индонезия използва дронове за наблюдаване популацията от орангутани, а властите в Австралия изследват с тяхна помощ морски животни и птици.

Международният фонд за борба с бракониерството и WWF ги използват за да предотвратят изтребването на слонове и носорози.

Недвижими имоти

Ако в селското стопанство и охраната на околната среда, дроновете са необходими за получаване на важна информация, то в сферата на търговия с недвижими имоти, те служат по-скоро като елемент за стимулиране на продажбите.

Купувачите харесват дрон-туровете над интересни обекти, а плюс това снимки от височината на птичи поглед е отличен начин да покажеш околността около къщата или квартирата.

По сайта agrodron.xyz

 

 

 

20:55ч. 28.11.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.