:

Георги Костов: Не се унищожават функциите на „Напоителни системи”

Георги Костов: Не се унищожават функциите на „Напоителни системи”

Не се предвижда никакво унищожаване на функциите на „Напоителни системи. Това каза за Агенция „Фокус” зам.-министърът на земеделието храните Георги Костов във връзка с изказването на председателя на ПГ „БСП лява България” Корнелия Нинова за промените в Закона за сдруженията за напояване.

По думите му, в предложения документ от световната банка, изпратен за съгласуване в Министерски съвет, всички заинтересовани сдружението за напояване ще продължат да имат основна роля в осъществяването на хидромелиоративните услуги. Нито ще се закриват, нито ще се отнемат права.

Няма никаква идея за приватизация – скрита, явна или друга, защото наистина напоителни системи не могат да бъдат приватизирани – те са в списъка забранени.

По думите му, „Напоителни системи” е дружество, което е в лошо финансово състояние. При правителството на Орешарски е взело незаконно около 10 млн. лв. невъзвръщаеми заеми от фонд „Инвестиции за горите”, който е предназначен за съвсем друго - уточни зам.-министъра на земеделието и храните.

Лошото състояние на търговското дружество „Напоителни системи” го принуждава да се освобождава от онези активи, които изобщо не се използват. Те са изоставени, разрушени сгради и тъй като това е публична собственост, винаги за подобна продажба се прави сериозен анализ в Министерството на земеделието и съгласувано с всички други ведомства се взима решение в МС, уточни Костов.

21:04ч. 26.05.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.