България ще настоява:

Общи трудови норми за селскостопанските работници в ЕС

Общи трудови норми за селскостопанските работници в ЕС

България ще настоява за общоевропейска рамка за регулиране на труда на селскостопанските работници и на хората, които работят по домовете.

Това каза социалният министър Ивайло Калфин на пресконференция в социалното министерство в края на работната седмица.

По думите на Калфин тези работещи полагат абсолютно незащитен труд - и като условия, и като заплащане. Министърът смята, че е необходимо всяка страна да прилага национални мерки за защита, основаващи се на общоевропейска рамка. 

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика очерта приоритетите в социалната политика за времето на холандското председателство на ЕС.

Сред тях са трудовата мобилност, като българското предложение е да не се концентрираме само в директивата за трудова мобилност, а и в добрите условия на труд, отбеляза министър Калфин.

По думите му страната ни ще направи всичко възможно българските работници да получават такива условия за работа и такова заплащане, каквото е за всички останали в страната, в която работят.

Ще следим да не се нарушават правата на българските граждани за свободно движение на трудовия пазар, заяви министър Калфин.

 

11:46ч. 23.01.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.