Шменти-капели:

Осъдиха братя фалшиви фермери

 Осъдиха братя фалшиви фермери

Двамата прибрали близо 50 000 лв. от Програмата за развитие на селските райони

Двама братя в Русе бяха осъдени за използване на неверни сведения и документно престъпление при кандидатстване за финансиране по програма за развитие на селските райони, съобщава Факти.бг.

Единият брат - Златко, е осъден на две години условно, с четиригодишен изпитателен срок и глоба от 2000 лв., а другият - Йордан, на година и шест месеца условно, с тригодишен изпитателен срок и глоба от 1500 лв.

Двамата трябва да заплатят в полза на държавата общо 48 892  лева – обезщетение за причинени имуществени вреди.

Русенският съд призна двамата за виновни, че в периода от 15.12.2008 г. до 19.01.2010 г. са подали неверни заявления пред Областна разплащателна агенция по Закона за подпомагане на земеделските производители и по мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери”.

Излъгали са, че отглеждат в собствените си животновъдни обекти  в с. Кошов 125 свине и че нямат изискуеми публични задължения към държавата. И са получили 48 892 лева от фондове, принадлежащи на Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони.

Признати са за виновни и по обвинението, че и на 12.11.2012 г. са представили неверни сведения. Излъгали са, че отглеждат в собствените си животновъдни обекти 238 свине за угояване.

И също, че земеделските стопанства отговарят на стандартите за опазване на околната среда и безопасност на труд, на фитосанитарните и ветеринарно - санитарните изисквания, на изискванията за хигиена и хуманно отношения към живо1тните. Срещу това са получили средства от европейските фондове.

15:28ч. 14.12.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.