Помогни на дете:

Стартира продажбата на живи елхички с благотворителна цел

Стартира продажбата на живи елхички с благотворителна цел

5 лв. от всяка продажба ще отиват за деца, болни от аутизъм.

От днес 10 декември 2015 г. стартира продажбата на живи елхички, предоставени от Държавните горски предприятия. Благотворителната инициатива, организирана от Министерство на земеделието и храните, тази година преминава под мотото „Купи жива елхичка, помогни на дете!“

Кампанията ще продължи до 15-и декември, като за нея са предвидени 3000 дръвчета - 5 лв. от всяка продажба ще отиват за деца, болни от аутизъм.

Цената на дръвчетата е между 25 и 30 лева, в зависимост от характеристиките и вида им. Елхите ще могат да се купят пред сградите на Държавните горски стопанства в областите Враца, Монтана, Велико Търново, Габрово, Варна, Шумен, Благоевград, Пловдив, Сливен, Бургас, Кърджали, Ямбол, Смолян, Търговище, Кюстендил, Добрич, Стара Загора.

В София дръвчетата от кампанията ще се продават на тротоарното пространство пред сградата на Министерство на земеделието и храните в часовете от 14:00 до 19:00 часа. На 13-ти декември, неделя, местата за продажба ще са отворени от 10:00 до 18:00 часа.

Инициативата е подкрепена от известните публични личности–Део, Поли Генова, Георги Мамалев, Петър Стойчев и Калин Сърменов.

14:13ч. 10.12.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.