От зор:

Вестник ще доставя храна на читателите си

Вестник ще доставя храна на читателите си

Американското издание New York Times ще предоставя на своите читатели не само вестник, но и хранителни продукти в техните домове, пише fakti.bg.

Новата услуга била представена лично от вицепрезидента на компанията Елис Тинг. Той я обяснил с факта, че читателите губят много време в приготвянето на храна. Затова вестникът ще се заеме със задачата да им доставя хранителни продукти в домовете им.

Партньор в новата услуга ще е компанията Shef'd. Доставката на храна ще започне през лятото. Очаква се продуктите да бъдат доставяни до 48 часа след поръчката.

Тя може да се прави и през сайта NYT Cooking, където има публикувани и рецепти за вкусни блюда.

New York Times започна да предлага различни услуги, които не са пряко свързани с вестникарския бизнес. Сред тях са търговия с вино, различни аксесоари с логото на изданието, организиране на конференции и туристически пътешествия в други държави.

А доставката на хранителни продукти може да се превърне в най-големия от страничните бизнеси, прогнозира Тинг.

Близо 95 млн. USD е спечелила компанията през 2015 г. от развиването на страничен от вестникарския бизнес. За същия период доходите от реклама във вестника са намалели с 3.6%, до 638.7 млн. USD, а продажбите от изданието са се увеличили едва с 1%, до 845.5 млн. USD.

14:34ч. 15.05.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.