От първа ръка:

От комисията по борсите очакват евтин Великден

От комисията по борсите очакват евтин Великден

 

По-евтина ще излезе Великденската трапеза тази година, пред радио „Фокес“ Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Според него има намаление на цените от цялата потребителска кошница.

“Ние следим абсолютно цялата потребителска кошница, особено стоките от първа необходимост. Към 20 април при салатите имаме 70 стотинки намаление, при репичките 10 стотинки, при краставиците намалението е от 1 лев, само при агнешкото имаме 61 стотинки по-висока цена. При яйцата имаме 1 стотинка по-ниска цена, а при олиото - 16 стотинки по-висока. Между 2013 и 2016 година цената на цялото агне – и бут, и плешка, се движи в рамките на плюс–минус 70 стотинки”, каза Иванов.

„При агнешкото изключвам пазара, който гражданите осъществяват с договаряне по селата, чрез българската традиция да се колят агнета. Данните ни са за продажби в магазинната мрежа”, уточни Иванов.

Той добави, че пазарът е балансиран и добре зареден, тъй като страната ни е член на Европейския съюз. За 4 години няма промяна в цената на агнешкото на едро, подчерта Иванов, което означава, че няма възможност за спекулация на регионалните пазари.

 

11:26ч. 22.04.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.