За покупка на препарати:

От 8 февруари овощарите кандидатстват за 3 млн. лева помощ

От 8 февруари овощарите кандидатстват за 3 млн. лева помощ

 

Фонд „Земеделие“ започва от 8 февруари прием на заявления за подпомагане на стопани, които отглеждат трайни насаждения. Подпомагането е по схема „Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по Националната програма за контрол на вредителите по трайните насаждения през зимния период” за 2016 г. Крайният срок за заявления е 2 март.

Ще бъдат разпределени 3 млн. лева на два транша, реши Управителният съвет на фонда.

На производителите ще се предоставят напролет 2 милиона при кандидатстване за продуктите за растителна защита, които се прилагат в периода след преминаване на студовете до набъбване на пъпките и 1 милион наесен за препарати за ускоряване на процесите на гниене на листата през зимния сезон, които се прилагат през есента в периода на масов листопад.

Документите за кандидатстване ще се приемат в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие” по постоянен адрес на физическите лица или едноличните търговци, или по адрес на управление за юридическите лица. От помощта могат да се възползват малки и средни предприятия, отглеждащи трайни овощни насаждения, ягоди и малини.

Фондът ще изплаща помощта по фактури за купуване на продукти за растителна защита, издадени след подаване на документите в областните дирекции. Срокът за отчитане и представяне на документи по направените разходи от страна на стопаните е до 15 април 2016 г., а за сключване на договори и изплащане на средствата – до 27 май.

 

 

14:40ч. 29.01.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.