Езотерично:

Петър Дънов към земеделците: По-малко работете, но не се оплаквайте

Петър Дънов към земеделците: По-малко работете, но не се оплаквайте

В дните около Гергьовден земеделската работа не свършва. Тя обаче може да бъде приятна и спорна, ако подхождаме към задълженията си с оптимизъм, хубави мисли и чисто сърце. Ето някои съвети на учителя Петър Дънов към земеделците:

„Вземете 1 декар земя и го обработвайте по новия начин: през всичкото време, докато орете, сеете и жънете, поддържайте в себе си най-хубавите мисли и чувства и ще видите какво жито ще изкарате. През всичкото време пейте, радвайте се, без да се оплаквате, че са ви излезнали пришки на ръцете от работа. По-малко работете, но не се оплаквайте. Ако излязат на ръцете ви пришки и се оплаквате, след време тези пришки ще излязат на стомаха ви. Работете 2 часа и си починете. През време на почивката обиколете нивата, попейте си малко, помолете се на Бога да богослови труда ви. После поработете още 2 часа и пак се помолете. Четири часа физическа работа ви е достатъчна."

"Земеделците трябва да знаят, че всичкото плодородие, което очакват зависи от служенето им на Бога. Изпращайте в продължение на една седмица божествени мисли към мястото, където ще сеете. Поставете 24 часа преди да започнете да сеете семената в затоплена от слънцето вода. Ако сеете на гнезда, техният брой трябва да бъде по възможност кратен на 12 или 6. Ако сеете на лехи или редове, броят им може да бъде кратен на 3. Полейте със затоплена от слънцето вода засятото или засаденото."

"Когато се сеят дини, трябва да се съобразяваме със състоянието, в което се намира луната. Не трябва да се сеят дините, когато луната е съвсем пълна, защото тогава те не узряват добре. Добре е да се сеят, когато луната е малко празна."

"Накарайте едно дете да сади боб, грах, леща, да видите каква промяна ще стане с него. Ако искате да придобие хубав цвят на лицето си, нека сади грах. Който иска да развива ума си, да сади круши, който иска да стане духовен, да сади сливи. Ако искате да подобрите състоянието на стомаха му, нека сади ряпа. "

10:32ч. 06.05.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.