Жажда:

Пием бира наравно с белгийците

Пием бира наравно с белгийците
България се нарежда на 14-то място по потребление на бира в Европа с консумирани 5 230 млн. хектолитра пиво.
 
Това сочи актуален доклад на браншовата организация Пивоварите на Европа, предоставящ информация за състоянието на сектора през 2014 г. Отново безспорен лидер в класацията е Германия.
 
Първенци в консумацията на пиво на глава от населението са Чехия, Германия и Австрия. По този показател България и Белгия си поделят 14-то място.
 
Докладът очертава положителните тенденции в пивоварния сектор на стария континент. Изводите сочат, че браншът се възстановява успешно от икономическата криза от 2008 – 2009 г., доказателство за което е устойчивият ръст на консумацията и производството на бира, както и откриването на впечатляващ брой нови пивоварни в Европа.
 
Други ключови фактори за укрепване на индустрията са също непрекъснато въвежданите иновации в производството и разнообразието от видове пиво, предлагани на пазарите на стария континент.
 
Страната ни е изключение от тази тенденция. Доказателство за това е, че българите продължават да предпочитат произвежданата у нас бира.
 
Според последно национално представително проучване на агенция IPSOS България от октомври т.г. все повече нараства броят на консуматорите, които оценяват пивото като напълно натурална напитка.
12:04ч. 01.12.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.