:

Питат животновъдите за промените в Закона за ветеринарномедицинската дейност

Питат животновъдите за промените в Закона за ветеринарномедицинската дейност

От днес представители на Министерството на земеделието и на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започнаха работни срещи с животновъди. Държавните институции искат да чуят мнението на бранша за бъдещите промени в Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Преди дни д-р Дамян Илиев, изпълнителен директор на БАБХ, заяви пред радио «Фокус», че са нужни законодателни промени, за да се подобри контрола срещу разпространението на антракс и бруцелоза в страната. С новите текстове ще се въведат ясни отговорности на стопаните, на ветеринарните и на практикуващите лекари, на кметствата.

Първите две срещи се проведоха днес, 5 октомври, в Хасково и Кърджали.

Утре мероприятията ще бъдат в Пловдив (от 15 ч в сградата на областната администрация), Смолян (от 10 ч в областната администрация) и Сандански (от 15 ч в Културния дом).

В сряда, 7 октомври, фермерите са поканени в Кюстендил (от 10 ч във Възрожденското училище) и Перник (от 15 ч в сградата на областната администрация).

Най-натоварената програма е в петък, когато са предвидени шест срещи в различни краища на страната. За София и София област проявата е насрочена за 13 ч в община Панчарево. В Стара Загора срещата е от 15 ч в библиотека «Захари Княжевски», в Сливен – от 10 ч в зала «Информационен център животновъдство», в Плевен – от 15 ч в залата на областната администрация, във Враца – от 10 ч в бившата сграда на БЗНС.

В понеделник разговорите продължават във Варна (от 15 ч в хотел „Аква”), във Велико Търново (от 11 ч в сградата на фонд „Земеделие”), в Добрич (от 10 ч в областната администрация), в Габрово (от 15 ч в сграда НТС) и в Пазарджик (от 10 ч в читалище Виделина).

На 13 октомври, вторник, промените в закона ще бъдат обсъдени във Видин (от 10 ч в областната администрация), в Ловеч (от 10 ч в дом Преслав), в Монтана (от 15 ч в областната администрация), в Шумен (от 10 ч в зала 363 в сградата на общината) и в Силистра (от 15 ч в хотел „Данубе”).

На 14 октомври, сряда, са предвидени две срещи – в Търговище (от 10 ч в Районната здравна инспекция) и в Разград (от 15 ч в хотел «Централ»).

Допитването завършва на 15 октомври в Русе – от 10 ч в зала «Свети Георги».

19:25ч. 05.10.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.