На изложението в Париж:

Посетителите пресушиха българския ликьор от рози

Посетителите пресушиха българския ликьор от рози

Шесто участие на страната ни в Международното селскостопанско изложение, което се провежда във френската столица за 53-ти път.

Международният земеделски форум в Париж е възможност да се представим като страната на земеделието. Това каза министър Десислава Танева по време на посещението си на Международното селскостопанско изложение в Париж, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„За мен е особено чувството на 3-ти март да съм в режим на работа и задължение извън страната и то точно на този празник. Представяме се за поредна година на земеделския форум, независимо от трудностите, през които преминава земеделският сектор“, заяви министър Танева.

„Хората, които обслужват щанда ми казаха, че голям интерес представлява за посетителите да се качат на втория етаж на къщата и да видят как е изглеждала на времето къщата в нашата страна”, сподели още министър Танева.

Министерство на земеделието и храните участва за шеста поредна година със собствен щанд на Международното селскостопанско изложение в Париж. На него земеделското ни министерство се представя с щанд, наподобяващ българския бит и култура, разположен на площ от 80 кв. метра.

Гостите и посетителите на изложението имат възможност да дегустират характерни за страната ни български продукти и напитки, като овче, краве, козе и биволско сирене, кашкавал от овче и краве мляко, месни колбаси със защитени географски наименования - филе „Елена“ Говежда Кайзер пастърма, „Кайсерован Врат Тракия“ и луканка „Панагюрска“, локум, мед, розови продукти, вино и др.

Страната ни се представя с над 15 фирми-изложителки. Те споделиха, че най-голям интерес за гостите на щанда ни представлява розовия ликьор, който дори вече е свършил. Ракията и киселото мляко също традиционно са сред предпочитаните продукти на българския щанд.

Международното селскостопанско изложение в Париж се провежда за 53-ти път и е с имидж на едно от най-значимите изложения в областта на животновъдството и генетиката, земеделието, зеленчукопроизводството, гастрономията и зеления туризъм.

Традиционно в него се представят над 10 000 чуждестранни изложители и се посещава от над 700 000 гости.

По време на форума бе подписан и протокол за сътрудничество между Министерството на земеделието и храните и Национална служба за земеделски и морски продукти на Френската Република.

В рамките на изложението заместник-министър Цветан Димитров проведе срещи с Жан-Люк Шовел, президент на Асоциация по планинско овцевъдство, Франсоа Улие, президент на Националния институт по агрономични изследвания и с Филип Шемино, който е президент на Европейската федерация по животновъдни науки.

20:14ч. 03.03.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.