В Ботаническата градина на БАН:

Продават азалии на цени от 3 до 7 лв. за бройка

Продават азалии на цени от 3 до 7 лв. за бройка

Цъфтящи азалии на цени от 3 до 7 лв. за бройка се продават в Ботаническата градина на БАН по време на традиционната изложба, посветена на семейство „Пиренови“. Тази година тя се провежда 9 до 25 февруари и включва представители на 30 сорта от тези прекрасни растения.

Родината на азалиите е Индокитай. До 17 век ги отглеждат само в Япония, но по-късно се разпространяват в цяла Европа. Имат дълъг живот – Ботаническата градина например се гордее с няколко екземпляра от царско време.

„Ако сте си купили растение от магазина, което цъфти в момента, го поставете на хладно и светло, но не на пряка слънчева светлина“, съветва специалистът по озеленяване Антония Василева. Поливайте всеки ден.

„Не пръскайте цветовете с вода, защото се развалят и вече не са толкова красиви. В момента не е необходимо да се тори. Температурата в помещението не бива да е повече от 14-15 градуса. Поставена до парното, азалията ще загине. След прецъфтяването, я пресадете, за да й се радвате и догодина“.

В момента се предлагат и цъфтящи ерики по около 3 лв., както различни сукулентни растения. Най-малките саксийки струват по левче.

Любителите градинари могат да получат съвети за отглеждането на представителите на сем. „Пиренови“ всеки ден от 10 до 14 часа.

 

20:36ч. 10.02.2017г.

Вие може да оставите първия коментар.