За да пестят данъци:

Продавачи пишат цитрусите български

Продавачи пишат цитрусите български

Не картофи, а лимони и ананаси произвеждали в Кърджали.

Построеният с пари по САПАРД пазар на производителя в Кърджали не е просто тържище, а лицензирана стокова борса. Тук земеделците продават, каквото са произвели.

Вместо картофи, те са изложили цитруси и други екзотични плодове и зеленчуци, използвайки марката "собствено производство", съобщи bTV.

За всички е ясно, че това е измама с цел спестяване на данъци.

Заради това при проверка на инспектори от агенцията по храните едни продавачи бягат, а други се възмущават, че не проверяват "по стълбата нагоре”.

Остават тези, които имат регистрация като земеделски производители. Едни признават, че имат и вносна стока, други твърдят, че още продават миналогодишна.

Продукцията на  масите се проверява по документи.

"Има анкетни карти, правим проверка на анкетните карти, знаем площите, които са засети и от там правим евентуално какви количества могат да бъдат произведени от декар”, обясни директорът на БАБХ-Кърджали Георги Грозев.

От началото на годината и агенцията по храните, и данъчните нееднократно са проверявали всички  тържища в региона.

При повторна санкция следва ревизия на продавача и в качеството му на физическо лице, посочват от НАП.

Проверките продължават и през следващата седмица.

Не е ясно колко е изгубил бюджета от всеки един  неиздаден фискален бон от  търговец на пазара няма. Тъй като проблемът не е локален, а масов в страната,  простите сметки показват, че става въпрос за милиони.

22:28ч. 17.04.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.