В Пловдив:

Прокурорска проверка на търговията с препарати за растителна защита

Прокурорска проверка на търговията с препарати за растителна защита
Районният прокурор на гр. Пловдив Гергана Мутафова разпореди пълна проверка на фирмите за търговия с препарати за растителна защита на територията на общините - Пловдив, Родопи, Марица, Куклен, Перущица, Кричим, Стамболийски, Съединение, Калояново, Хисар, Брезово и Раковски, съобщи пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.
 
Тя ще бъде извършена съвместно от Икономическа полиция, Областната дирекция по безопасност на храните и Националната агенция по приходите.
 
Повод за проверката са публикации и сигнали в средствата за масова информация, които съдържат данни за допускани закононарушения при съхраняването, търговията и употребата на препарати за растителна защита.
 
Извършва се на основание член 145 алинея 1 точки 1, 3 и 6 от Закона за съдебната власт, според който прокурорът може да изисква документи, обяснения, експертни мнения и други материали, както и да възлага на съответните органи при данни за престъпления или за незаконосъобразни актове и действия да извършват проверки и ревизии в определен срок, като му представят заключение. 
 
В разпореждането е посочено, че предмет на проверката е цялостната дейност на фирмите, които осъществяват търговия с препарати за растителна защита, нормативната база, по която извършват дейността си и законосъобразността на извършените продажби. Периодът, който ще бъде ревизиран, е от 1 септември 2015 г. до момента.
 
Срокът за приключването е едномесечен.
11:12ч. 20.01.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.