Смяна на модела:

Първият електронен търг за дървесина се провали, вторият обаче е успешен

Първият електронен търг за дървесина се провали, вторият обаче е успешен

Търговците на дървесина бойкотираха първия електронен търг за дървесина, организиран от Югозападното предприятие, но вторият бе успешен, съобщи БНР.

Неотдавна министерството на земеделието реши търговете да се извършват електронно, за да се избегнат манипулации. Пазарът по оценки на ведомството е за 500 млн. лева годишно. Досега продажбите се правеха на търгове по региони, на които се явяваха само местни фирми.

При първите пробни електронни търгове в Северно-централното предприятие началната цена скочи с 30 на сто.

Вчера обаче първият реален търг, организиран от Югозападното предприятие, се провали. Участие са заявили четирима търговци, но нито един от тях не е наддавал.

„Беше заявено, че те ще намерят начин да бойкотират този електронен търг, тъй като не могли да наддават, когато не виждат хората срещу себе си, което аз не се наемам да го коментирам. Вие се сещате за какво става дума“, коментира иректорът на предприятието Дамян Дамянов.

Въпреки неуспеха и като опровержение на думите на Дамянов само половин час по-късно бе обявен втори търг, на който двама от участниците са наддавали и стартовата цена е надскочена с 10%.

16:47ч. 07.04.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.