:

Рекорден брой български винарни на "Мегавино"

Рекорден брой български винарни на

През 2016 г. България е домакин на най-престижния международен винен конкурс Concours Mondial de Bruxelles

Рекорден брой български винарни участват тази година в най-голямото специализирано изложение в Бенелюкс, „Мегавино“, на което се представят над 1000 вина от 35 страни. Изложението започн на 23 октомври и ще продължи до 26-ти октомври. България ще бъде представена от 11 производители на вино. Това се случва за първи път в 17-годишната история на международното събитие.   

Българският щанд е на 72 кв.м. и е централно разположен. „Когато, преди 10 години, за първи път представихме вина в Белгия, никой не им обръщаше внимание“, коментират от „Пробежекс“, организаторите на нашето участие. „Днес българско вино се пие в Европейския парламент в Брюксел. Българският щанд ще бъде най-големият от всички над 400 щанда на „Мегавино“.

Интересът към България е огромен, тъй като страната ни беше избрана за домакин на най-големия международен винен конкурс, Concours Mondial de Bruxelles. „До провеждането на конкурса през пролетта догодина ред събития ще поставят България на световната винена карта“, допълват от „Пробежекс“, които са и официалният партньор на Concours Mondial de Bruxelles в България.        

11-те винарски изби, които представят България на „Мегавино“, са: „Александра Естейт“, „Анжелус Естейт“, „Домейн Беса Валей“, „Едоардо Миролио“, „Домейн Бойар“, „Логодаж“, „Винекс Славянци“, „Винпром Пещера“, „Братя Минкови“, „Ямантиеви“ и „Винзавод Асеновград“. Над 90% от винарните, които участват, имат наградени вина от тазгодишния Concours Mondial de Bruxelles.

 „Мегавино“ (Megavino) събира вносители, производители, представители на големи търговски вериги, ресторанти и хотели, любители на виното. Очакват се близо 30 000 посетители.

23-тото издание на най-престижния независим международен винен конкурс Concours Mondial de Bruxelles е от 28 април до 1 май 2016 г. в Пловдив. Страната ни беше предпочетена за домакин в надпревара с известни винарски страни. Над 320 професионални съдии от 40 националности ще дегустират и оценяват над 9000 вина и алкохолни напитки от 55 страни.

11:58ч. 24.10.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.