Последен шанс:

Рози на гол корен се садят до края на април

Рози на гол корен се садят до края на април

Ако смятате да садите рози на гол корен, побързайте. Засаждането през май не е желателно, защото условията стават неблагоприятни за вкореняване, съветват специалисти от фирма „Флоров“. Късното засаждане увеличава риска, самото прихващане става бавно и растенията се развиват слабо през първата година. Ако все пак искате нова розова градина, вземете растения, които са вкоренени в контейнер.

Розите имат дълъг живот и могат да останат на едно място повече от 20 години. Развиват се успешно както в черноземни, тъка и в глинесто-песъкливи почви. Поради непрекъснатия си цъфтеж се нуждаят от много хранителни елементи, които са необходими за изграждането на цветовете. Ето защо обилното торене е най-важното условие за успешното им отглеждане. Ежегодно торене се прави наесен с оборски тор и суперфосфат. По враме на вегетацията е най-удобно и ефикасно да се внасят комбинирани водоразтворими торове за подхронване през листата.

В съвременните условия розите изискват повече грижи заради замърсяването на въздуха и климатичните промени. Редуването на студени и топли вълни действат стресиращо на растенията, а честите дъждове са рай за развитието на гъбни заболявания и орди от вредители.

Затова растенията трябва да се третират редовно срещу брашнеста мана и вредители.

07:37ч. 27.04.2017г.

Вие може да оставите първия коментар.