Ембарго:

Русия въвежда засилен контрол върху вноса на храни от Турция

Русия въвежда засилен контрол върху вноса на храни от Турция

Русия обяви официално, че въвежда засилен контрол върху вноса на храни от Турция, който за първите 10 месеца на годината е за 1 млрд. долара

В отговор на свалянето на руския самолет от турски изтребители Москва ограничава вноса на стоки от Турция, съобщава руският вестник "Комерсант" в публикация със заглавие – "Русия започва търговска война с Турция". Според изданието проблемите на доставчиците вече са започнали по митническите пунктове, а вносители съобщават, че оформянето на товарите практически е спряно.

Още днес може да бъде официално обявено ограничаването на вноса на храни от Турция, обемът на които само за десетте месеца на тази година възлиза на 1 млрд. долара. Застрашен е и вносът на турски автомобилни части, съобщава "Комерсант", като цитира източници от две руски министерства. Ембарго, като в случая с ЕС и САЩ, поне засега няма да има, а ограниченията ще бъдат въведени чрез мерки на руските контролни органи.

Междувременно бе съобщено, че Русия засилва контрола върху вноса на турски селскостопански продукти. Изявлението е на руския министър на земеделието Александър Ткачьов. Той аргументира допълнителните проверки с предишни нарушения на руските здравни норми от турските производители.

10:40ч. 26.11.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.