Любопитно:

Светът е "гладен" за шоколад, има недостиг на какао

Светът е

Глобалното потребление на шоколад се е увеличило до рекордните 7,1 млн. тона през 2015 г. и изпреварва значително добива на какао. Данните показват, че cвeтът е изял със 70 хил. тона повече какао, отколкото cа произведени. До 2020 г. разликата може да нарасне до 1 млн. тона.

Това става ясно от доклада на „Монделийз Интернешънъл“ за напредъка през 2015 г. на тема „Призив за благоденствие“ (Call For Well-being).

Докладът разглежда в детайли множество глобални проблеми, сред които и проблемът с намаления добив на какао в световен мащаб. Една от водещите програми на компанията – „Какао Лайф“, е насочена именно към дългосрочното разрешаване на този проблем чрез осигуряване на устойчиво развитие на какаовите ферми. Към момента в програмата участват близо 80 000 фермери.
Компанията напредва и в амбицията си да се превърне в световен лидер в здравословните закуски – само във Великобритания употребата на сол в производството е намалена със 117 тона за последните 4 години. А само от 
напитките си компанията е спестила 70 000 тона захар за същия период в глобален мащаб.

08:33ч. 13.07.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.