Субсидии:

Свиневъди и птицевъди подадоха 432 заявления за помощи за хуманно отношение към животните

Свиневъди и птицевъди подадоха 432 заявления за помощи за хуманно отношение към животните

Общи 432 заявления за подпомагане са подадени по схемите за хуманно отношение към птици и свине за 2016 година, съобщи Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ).

За реализиране на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към птиците са подадени 344 заявления, при 305 за предходната година. През 2016 г. е предвидено подпомагане за кокошки-носачки, родители, бройлери, гъски, пуйки и патици. Новосъздадено предприятие може да се финансира от датата на първото зареждане на птици. Срокът за сключване на договори или анекси, както и изплащането на помощта, е до 10 май 2016 година.

По схемата „Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към свинете” са подадени 88 заявления за свине-майки. Срокът за сключване на договорите и за изплащане на помощта за свине-майки е до 1 месец след крайната дата за подаване на заявления.

Държавната помощ и по двете схеми е със срок на прилагане до края на 2017 г. Помощта покрива направени разходи или пропуснати приходи, свързани с ангажиментите за хуманно отношение към птиците и свинете, поети за най-малко 5 години.

12:04ч. 04.04.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.