Пазар:

Сиренето с палма - с огромен надпис "Имитиращ продукт"

Сиренето с палма - с огромен надпис

Използването на думата "млечен" или нейни производни върху етикета ще бъде забранено за продукти, които съдържат заместващи съставки. Това предвижда проект за промяна в наредба на земеделското министерство, публикувана за обществено обсъждане.

При етикетирането на имитиращи продукти, съдържащи в състава си мляко, върху етикета в непосредствена близост до наименованието на продукта задължително се посочва „Имитиращ продукт“ и ясно обозначение на компонента или съставката, които са използвани като частични или пълни заместители, пише още в проекта. Този надпис трябва да е изписан едро - размерът на буквите трябва да е поне 75% от големината на тези, с която е изписано името (търговската марка).

Изисква се и посочване на количеството на съставките или категорията съставки като сурово мляко, мазнини и/или протеини от немлечен произход, използвани в производството на имитиращия продукт.

В търговската мрежа имитиращите продукти, съдържащи в състава си мляко, ще могат да се предлагат само, ако са предварително пакетирани и се предлагат на отделни щандове, ясно обозначени с надписа "Имитиращи продукти".

09:04ч. 02.06.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.