Стартово финансиране:

Слънчевата ферма на Михаела Кирчева

Слънчевата ферма на Михаела Кирчева

Младата кърджалийка спечели стартово финансиране и едногодишна помощ в сферата на маркетинга за идеята да развива селски туризъм в Тънково.

Консултантката по екотуризъм в Кърджали Михаела Кирчева е сред победителите в конкурса „Rinker′s  Challenge 2.0“ - съобщава новинарския сайт за Източните Родопи "Арда нюз".

Михаела спечели безвъзмездно стартово финансиране и едногодишна помощ от специалисти в сферата на маркетинга и финансите. Подкрепата се осъществява от Център Ринкър“ към фондация „Помощ за благотоворителността в България“.

Михаела ще вложи средствата в Слънчевата ферма за отглеждане на зайци и производство на биотор в хасковското село Тънково, община Стамболово.

Нейната мечта е да превърне фермата в място за забавление за малки и големи. Място, където любители на природата могат да участват в неформално обучение или пък просто да релаксират на село, сред природата. Тя е собственик на въпросната ферма, която иска да популяризира като успешно място за селски туризъм.

Михаела е регистрирана като земеделски производител. Агротуристическата част на фермата ще заработи активно през април 2016 и ще има активен сезон до октомври. Ще предлага места за нощувка на палатки и всички удобства като тоалетна и баня с топла вода, комфортно място за хранене, кътове за почивка, игри на тема ферма и животни и активен отдих пеша и с колела по пътеки около село Тънково.

„В Слънчевата ферма по забавен начин децата ще научават откъде идва млякото, как се прави лютеница, как живее и се храни зайчето, какво се случва в българското село и защо е важно да живеем в хармония с природата.

За децата това е вълнуваща ваканция на село, а за родителите им – време, в което питомците им получават нови знания, развиват своите таланти и се хранят с качествена храна. Нещата, на които екипът ни ще учи малките, ще спомогне за преодоляване откъснатостта на младите хора в България от селото, от земята и традициите“, разказа Кирчева.

Тя оповести, че през месец  март ще бъде пуснат сайтът на фермата sunfarmcamp.eu.

На снимката: Михаела Кирчева изнася лекция за създаване на нови работни места чрез развитието на селски туризъм.

18:32ч. 31.01.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.