В последния момент:

Официално срокът за заявка на субсидии за площ се удължава до 31 май

Официално срокът за заявка на субсидии за площ се удължава до 31 май

Срокът за подаване на заявленията по схемите за директни плащания и мерките за площ за 2016 г. ще бъде удължен до 31 май 2016 г. Срокът за извършване на промени в получилите УИН заявления и в приложените документи, включително добавяне на допълнителни схеми и мерки, както и земеделски парцели и/или животни по заявените схеми и/или мерки се удължава до 15 юни.

По действащия в момента регламент срокът за подаване на заявления без санкция беше 15 май 2016 г.

Това е записано в проект на наредба на министерството на земеделието (МЗХ), публикуван на сайта на ведомството. Документът подлежи на 14-дневно обществено обсъждане, което означава, че ще бъде приет най-рано на 25 май (петък). Ако същия ден бъде обнародван в "Държавен вестник", промяната ще влезе в сила веднага. При пропускане на тази дата за публикуване следващата опция е това да се случи на 27 или 31 май.

Сходно удължаване беше направено и през 2015 г., но тогава заявленията за площ се подаваха без санкция до 29 май.

Удължаването и през миналата година, и през настоящата, не се прави с еднолично решение на българската администрация. На 4 май 2016 г., с писмена процедура по гласуване, държавите членки на ЕС единодушно подкрепиха проект на регламент за удължаване на срока за подаване на заявления в рамките на Кампания 2016 г., се посочва в мотивите на МЗХ. Очаква се утре, 13 май, удължаването да бъде одобено от Брюксел.

 

11:56ч. 12.05.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.