По селската програма:

Стартира информационна кампания

Стартира информационна кампания

От Благоевград стартира информационната кампания на земеделското министерство в рамките на която ще се проведат срещи със земеделските стопани.

Кампанията ще се проведе в областните градове на страната в периода 1 февруари – 1 март 2018 г.

Темите, които ще се обсъждат по време на срещите, са информационната система ИСУН 2020, директните плащания и Системата за идентификация на земеделските парцели за 2017-2018 г., схеми и мерки за подпомагане по Програмата за развитие на селските райони за 2018 г. и прилагането на Общата селскостопанска политика след 2020 година.

Ще бъдат обсъждани също поземлените отношения - служебни разпределения и доброволни споразумения, договори за наеми и аренда, разпределение на земи от Общинския поземлен фонд и Държавния поземлен фонд.

Графикът на срещите и местата на провеждането им можете да видите тук.

 

Междувременно от Областния информационен център във Варна съобщиха, че Програмата за развитие на селските райони е програмата, по която за миналата година са реализирани най-много проекти в областта. Техния брой е  160, а общата им стойност е 36.7 млн.лв.

Тя е следвана от ОП „Развитие на човешките ресурси“ със 122 проекта на обща стойност 25.9 млн.лв. и ОП „Иновации и конкурентоспособност“ - 79 проекта. Те обаче са на доста по-голяма стойност – 64.6 млн.лв.

11:52ч. 01.02.2018г.

Вие може да оставите първия коментар.