:

Министерска логика: Субсидиите изсветлявали сивата икономика

Министерска логика: Субсидиите изсветлявали сивата икономика

Зам.-министър Васил Грудев: Нерегистрираните животновъдни обекти са все по-голяма рядкост.

Нерегистрираните животновъдни обекти са все по-голяма рядкост. Най-честите нарушения са липса на идентификация на съответните животни, която липса пречи те да бъдат ясно проследени откъде идват, какъв им е произходът и кои са тези животни. Това е най-честият случай на нарушения.

Това каза зам.-министърът на земеделието и храните Васил Грудев по време на кръгла маса в Ловеч, на която експерти от МЗХ представиха на производителите от региона приоритетите и целите на политиката на Министерството в различните сектори, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

„Има все още нерегистрирани животни, за тях най-силният инструмент за тяхното излизане на светло беше въвеждането на субсидиите. За да се получи подпомагане за дадено животно то трябва да бъде регистрирано, идентифицирано и проверено”, заяви зам.-министър Грудев.

„Преди да започнем процеса по подпомагане на животни, нерегистрираните бяха една сериозна част от популацията -в момента процесът продължава да се изчиства. Това е един дълъг процес, който зависи и от самите собственици”, уточни зам.-министърът на земеделието и храните.

По думите му нерегистрираните животни са били една сериозна част от популацията.

„В момента процесът продължава да се изчиства. Все някъде се намират животни, които нямат съответната идентификация и регистрация. Това също зависи и oт самите собственици на тези животни. Ние не сме уведомени по никакъв начин, че някъде съществува животновъден обект, който не е регистриран”, каза още зам.-министър Васил Грудев.

 

09:26ч. 17.09.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.