:

Имитациите на оцет - със специален етикет, на най-долния ред

Имитациите на оцет - със специален етикет, на най-долния ред

Две от търговските вериги са обещали да означат фалшивия оцет като „Кисел продукт“ или „Кулинарен кисел продукт“.

Търговските вериги ще слагат специален етикет на имитациите на оцет, които са произведени без ферментация на плодове, става ясно от бюлетина на  Асоциация „Активни потребители“.

Организацията информира, че в началото на октомври е изпратила отворено писмо до Сдружението за модерна търговия по повод имитациите на хранителни стоки и по-конкретно оцета.

В писмото Асоциацията е поискала супермаркетите да полагат усилия за по-ясно разграничаване на имитиращите от традиционните продукти чрез отделянето им на различни щандове или рафтове и ясното им обозначаване в магазините.

Сега потребителската организация съобщава, че в писма две от търговските вериги са обещали да означат фалшивия оцет като „Кисел продукт“ или „Кулинарен кисел продукт“, да го слагат на най-долния рафт, а една заявява, че не предлага заместители на оцета.

Бързата реакция на търговските вериги според Асоциацията доказва, че не всеки проблем на пазара трябва или може да се решава с нови регулации и са достатъчни са добрата воля и диалог.

21:11ч. 16.11.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.