Бъдещето е тук:

С 3D принтери изработват части за земеделско оборудване

С 3D принтери изработват части за земеделско оборудване

Познати най-вече като средство за правене на фигурки и модели, 3D принтерите в действителност могат да намерят приложение и да бъдат изключително полезни и в селското стопанство.

Доказателство за това даде канадското търговско изложение Farm Progress Show, което се проведе наскоро и ежегодно привлича над 45 000 посетители. На него бяха представени повече от 600 участници, които демонстрираха последните тенденции в земеделската индустрия, сред които и използването именно на тази технология.

С 3D принтерите лесно могат да се изработват някои машинни части за земеделско оборудване, както и да се създават прототипи, твърдят експерти в сферата. По този начин производството на части за земеделска техника би могло да стане по-евтино.

Още една от атракциите на изложението е трактор, оборудван с GPS навигационна система, разработена с участието на канадски студенти от Университета в Риджайна. Създателите на машината твърдят, че тя работи много по-ефективно, а проектът им дори е спечелил първа награда на състезанието AgBOT challenge в Индиана.

В съревнование с проектите на още шест американски университета, тази разработка е заслужила награда в размер на 50 000 щатски долара.

Тенденциите сочат още, че дроновете навлизат все по-осезаемо на земеделския пазар. Те могат да са полезен инструмент за детайлизирано картографиране на полетата. Така докато през миналата година фермерите са гледали на дроновете предимно като на нещо необичайно, сега търсенето на този продукт е нараснало значително.

22:12ч. 31.07.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.