Парламентарен контрол:

Танева под обстрел, Кадиев изгонен

Танева под обстрел, Кадиев изгонен

Заради луксозните джипове поискаха оставка на министърката.

В днешния парламентарен контрол в Народното събрание министърът на земеделието и храните Десислава Танева трябваше да отговори на следните въпроси на депутати:

  1. Въпрос от народен представител Корнелия Петрова Нинова относно осигуряване на дървесина за производство на бъчви.
  2. Въпрос от народен представител Георги Стоянов Кадиев относно нанесени вреди, констатирани в Одитен доклад на Държавно горско стопанство "Симитли" - 2015 г.
  3. Въпрос от народен представител Георги Стоянов Кадиев относно поръчка на четири броя високопроходими автомобили с цена 160 000 - 165 000 лв. без ДДС от Южноцентрално държавно предприятие, Югоизточно държавно предприятие, Северноцентрално държавно предприятие и Югозападно държавно предприятие.

Обществената поръчка на МЗХ за закупуване на луксозни автомобили, всеки от които на стойност около 200 хиляди лева за четири държавни горски предприятия продължава да буни духовете.

По време на заседанието на Народното събрание днес председателят на парламента Цецка Цачева отстрани от пленарна зала независимия народен представител Георги Кадиев, съобщи Фокус.

До отстраняването се стигна, след като Кадиев се обърна към министър Танева в нарушение на поисканата по-рано от него процедура по начина на водене.

Реплика към министър Десислава Танева Кадиев посочи, че неин съученик е спечелил търг за доставка на джипове за горско стопанство. Депутатът каза това под формата на въпрос как бъдещият министър на правосъдието Екатерина Захариев, ще се бори с корупцията по високите етажи на властта.

В отговор министър Танева заяви:

„Направете си труда да проверите останалите обществени поръчки, на които е възложител МЗХ и ще видите колко милиони левове са спестени през тази година, с които в момента разплаща задължения, с които влязохме в мандат.

Първо министерство на земеделието и храните не е възложител на тези две обществени поръчки. Да, има две такива от държавни горски предприятия, които са правени и по вашия мандат, а спечелилият е същото лице, което е предоставило този джип”, посочи министър Танева.

12:48ч. 18.12.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.