Важно изключение:

Трактори и комбайни ще се движат по пътищата и след залез

Трактори и комбайни ще се движат по пътищата и след залез

Разрешението ще важи от 1 май до 31 октомври, като забраната ще е съкратена от 23.00 часа вечерта до 05.00 часа сутринта.

Селскостопанската техника ще може да се движи и в тъмната част от денонощието, съобщи за Дарик председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Светослав Русалов.

Решението е взето на среща между представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на земеделието и храните, Агенция „Пътна инфраструктура“ и организацията на зърнопроизводителите.

В зависимост от габаритите на техниката, фермерите ще плащат годишни такси от 150 до 220 лв. Разрешението за тракторите и комбайните важи от 1 май до 31 октомври, като в този период ще има забрана за движение от 23.00 часа вечерта до 05.00 часа сутринта.

Пълната забрана е в сила от 1 ноември до 30 април.

Русалов уточни, че ще бъде създаден и списък с първокласни пътища, по които ще има целогодишна забрана за движение на селскостопанска техника.

Придвижването на трактори и комбайни ще бъде съпровождано със светлинна сигнализация, както е било регламентирано и досега от Закона за движение по пътищата.

23:56ч. 07.06.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.