:

Туята не се засажда дълбоко

Туята не се засажда дълбоко

Независимо от това дали туята е Източна(Orientalis) или Западна (Occidentalis)прекалено дълбокото й засаждане е една от причините да не се развива добре в последствие, казва Росен Йорданов, управител на фирма „Градинарите“. Стъблото трябва да бъде затрупано на нивото, на което растението е било в контейнера или в разсадника. Важно е също почвата около него да се притъпче добре и да полеете с няколко кофи вода. Целта е пръстта да улегне и да се изкара въздухът. След няколко дни полейте отново със същата цел.

Моментът е подходящ за засаждане и на други иглолистни растения. Не забравяйте, че смърчът, елата и борът трябва да се садят най-малко на 2,5-3 метра едно от друго, защото днес са крехки и малки, но по-късно някои от тях достигат 30-40 метра височина.

Ако зимата е суха, е добре да поливате в по-топлите дни, а през пролетта и лятото, растенията трябва не само да се поливат редовно, но и да се окопават. Добре е да мулчирате с борови кори или иглички, което ще предпази растенията от плевели и ще запази почвената влага.

20:05ч. 23.09.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.