Държавна служба:

Търси се аграрен аташе в Париж

Търси се аграрен аташе в Париж
Министерството на земеделието търси нов аграрен аташе в Париж, твърдят източници на AgroLife.
В момента поста се заема от Веселина Евдокимова. Мандатът й изтече преди година, но беше удължен до април 2016. Земеделският министър Десислава Танева обаче е преценила, че е време тя да бъде сменена.
За вакантния пост засега не е обявяван конкурс. Най-вероятно няма и да бъде обявен - търси се "подходящ" кандидат в самото агроведомство, по-малко вероятно е да бъде одобрен човек извън неговата администрация, твърдят запознати. Най-големи били шансовете на Георги Ралчев, шеф на отдел във ведомството. Спряга се дори името на зам.-министър Васил Грудев.
 Аташето ни в Париж Веселина Евдокимова е в държавната администрация отдавна. Тя е била PR на бившата социална министърка Емилия Масларова в кабинета "Станишев". След това се озова на такава позиция в земеделското министерство при Мирослав Найденов (ГЕРБ), който впоследствие я изпрати в Париж.
По неофициална информация от преди повече от година издръжката на един аграрен аташе излиза около 3900 евро на месец. Освен в Париж, страната ни има аташе в Берлин. Няма информация колко инвеститори са влезли в българското земеделие благодарение на техните усилия. През май 2014 г. министър Танева каза, че такива не са доведени. Аташетата обаче задълбочили сътрудничеството с браншовите организации в двесете страни.
08:20ч. 20.01.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.