Здрава ръка:

Уволнени са над 20 горски шефове

Уволнени са над 20 горски шефове
Над 20 шефове на горски стопанства са уволнени, съобщи министърът на земеделието Десислава Танева пред Bloomberg TV Bulgaria.
 
Уволненията са следствие на извършени различни проверки през последното тримесечие. Причината по думите на Танева е, че взети политически решения не са изпълнени на по-долно ниво.
 
"Мога да кажа принципно какви са нарушенията на един от директорите в софийски регион - пропуски в охраната на поверената му територия на управление. Има установени допуснати добиви и незаконни сечи", каза Танева.
 
Другият тип нарушения, заради които са предприети уволненията, са занижен финансов контрол и разпиляване на обществен ресурс.
 
„Това със сигурност не е първата смяна на ръководни кадри в различните стопанства. Такава имаше и в началото на годината и в средата й“, напомни агроминистърът. За нея важното е „процесът за търсене на добрите кадри, на кадрите с почтен морал, които работят в обществен интерес, да е постоянен. Да се обучават и да им се възлага управлението”.
 
По думите й през цялата 2015 година наказаните служители, включително освободените от системата на горите, са над 300 души.
14:03ч. 11.01.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.