Прогноза за времето:

Февруари ще е по-топъл и с по-малко валежи от обичайното

Февруари ще е по-топъл и с по-малко валежи от обичайното

През февруари се очаква средната месечна температура да бъде над нормата, съобщи агенция "Фокус", като цитира дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН Марияна Попова.

В по-голямата част от страната най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 8 и минус 13 градуса. Най-високите ще бъдат между 16 и 21 градуса.

Около и под нормата ще бъде средната месечна сума на валежите (б. р. - Средната e между 30 и 50 mm в равнините, в планините – между 40 и 70 mm, за Рило-Родопския масив и Странджа от 70 до 100 mm).
Ще има чести промени на времето, без да се образува съществена трайна снежна покривка в равнините. В началото на месеца ще бъде топло, с променлива облачност, често намаляваща до слънчево време.

Около средата на първото десетдневие на места ще има превалявания, предимно слаби и предимно от дъжд, последвани от понижение на температурите.

През втората половина от десетдневието отново ще бъде променливо, с температури близки и по-високи от обичайните. Вероятност за превалявания има и към края на десетдневието.

През второто десетдневие вероятността за превалявания е по-голяма, но ще бъдат на места, предимно слаби и краткотрайни. През първата половина от десетдневието, когато и температурите ще са сравнително високи, ще превалява предимно дъжд. Към средата на десетдневието се очаква застудяване и в Северна и по високите полета на Западна България ще има и сняг.

Източник focus-news.net

14:11ч. 31.01.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.