На всеоръжие:

Фермерска полиция да следи качеството на храните

Фермерска полиция да следи качеството на храните

Защото сега конкуренцията е не кой ще направи по-качествен продукт, а по-скъп боклук, твърди производител.

Фермерска полиция да следи за качеството на продуктите е търговската мрежа. Това предложение направи пред Дарик председателят на асоциацията на млечните овце Симеон Караколев.

„Има храни с много лошо качество у нас. Борбата не е да се направи качествен продукт, а по-скъп боклук", коментира още Караколев.

Той даде за пример съседна Румъния, която стимулира продажбите директно от фермата и насърчава консумацията на продукти, които са родно производство.

"Държавата е тази, която се грижи за контрола на храните, за проследимостта по цялата верига. Но ако държавата е безсилна, да направим фермерска полиция, която да следи по търговските обекти какво се продава и да сигнализира за всяко едно нарушение.

Не знам иначе как да се преустанови влагането на какви ли не боклуци в храните. Тук намесваме и млечните продукти, и колбасите. Конкуренцията е не кой ще направи по-качествен продукт, а по-скъп боклук", каза Караколев.

От Българската агенция по безопасност на храните уточниха за Дарик, че се осъществява официалния контрол на складове, тържища, търговската мрежа и обекти за хранене. Освен това се извършват и тематични проверки преди празниците. Проверки се правят и по сигнали на граждани.

Горещият телефон за потребителите е 0700/ 122 - 99.

 

 

16:36ч. 05.02.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.