Обществена поръчка:

Фонд "Земеделие" купува 40 джипа за проверки по планинските райони

Фонд

Те ще струват към 10 пъти по-евтино от луксозните джипове за горски предприятия, ппоръчани наскоро от земеделското министерство.

Фонд "Земеделие" планира да купи 40 джипа за 750 000 лв. без ДДС. Това става ясно от сайта на Агенцията по обществените поръчки, коментира в. "Сега".

Според мотивите фондът имал нужда от високопроходимите коли, с които служителите му да правят проверки в труднодостъпни райони.

За разлика от земеделското министерство, което наскоро поръча луксозни скъпи джипове за горските предприятия с единична цена, достигаща 200 хиляди лева, фондът залага на автомобили, струващи по 22.5 хиляди лева с ДДС.

Минималното оборудване, което трябва да имат джиповете, е климатик, централно заключване, аларма, радио, антиблокираща система на спирачките и хидравлика на волана. Те трябва да са произведени през 2015 г.

Според едно от изискванията двигателите трябва да отговарят на нормите Euro5. От автомобилите с повишена проходимост, които в момента се предлагат на българския пазар, на условията на поръчката отговаря само Dacia Duster.

Междувременно преди дни стана ясно, че субсидиите към фонд "Земеделие" ще бъдат одитирани от нова агенция към земеделското министерство. Планираното ново звено може да заработи още тази година.

21:44ч. 20.03.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.