:

Фотоизложба “Хората до животните” в столичния зоопарк

Фотоизложба “Хората до животните” в столичния зоопарк

Гледач на животни в зоопарк е от най-специфичните професии.

Фотоизложба е открита в залата "Големи котки, терариум и аквариум" на Софийския зоопарк, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Изложбата е организирана и създадена от Зоологическата градина - София.

Снимките на холандския фотограф Марсел Фенс и на Катерина Зарева-Симеонова показват емоционалната връзка между животни и техните гледачи в Зоопарка.

Експозицията е опит за своеобразен поглед "зад кулисите", отвъд формалните отношения и задължения в Зоопарка, който е уникално място и пресечна точка на света на хората и на дивите животни, се посочва в съобщението.

Тук могат да се видят снимки от архива на Зоологическата градина и да се научат интересни неща за нейната история, както и за хората, които всеотдайно се грижат за животните.

Гледач на животни в зоопарк - това е една от най-специфичните, интересни и предизвикателни професии, радваща се на популярност в цял свят.

Гледачът е човек, който е най-близо до животните в зоопарка и е ключова фигура за успешното им отглеждане и размножаване. Животните не могат да говорят, но гледачите трябва да ги разбират и да имат силна връзка с тях, се отбелязва в съобщението

09:07ч. 24.11.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.