:

Хайвер от охлюви превзема кухнята на Европа

Хайвер от охлюви превзема кухнята на Европа

80 евро струват 50 грама от изкушението

Хайвер от охлюви с аромат на трева и гъби набира популярност сред гурме маниаците в Европа, съобщи АФП. Според специалистите мъничките бели яйца са подходящи за добавка към хапки в комбинация с говеждо месо и червено цвекло.

Нормално произведственият цикъл е 3 години, но в биоферма на италианския о. Сицилия са го съкратили на 8 месеца чрез диета от зърнени храни. „Това, с което храним бебетата охлюви, е одобрено от ветеринар и към него са добавени калции и витамини за по-бърз растеж“, разказва Давиде Мерлино, създател на компанията „Лумака Мадонита“ заедно с братята Микеле и Джузепе Сансоне. Тримата започнали преди 10 години и днес продават 50 грама от своя хайвер за 80 евро. Изучавали работата във ферми в Испания, Франция и Гърция, докато създали иновативния си метод. Сега фермата има 2 милиона охлюва от 5 вида, а за продажба се избират само бели и идеално кръгли яйца.

Бизнесмените разказват, че вече обучават хора от България, Албания и Словения и посочват, че и със слузта от охлювите също се прави добър бизнес - тя се влага в регенериращи кремове за лице и в други продукти.

12:57ч. 13.11.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.