При пръскане на посеви:

При пръскане хеликоптер се разби край Несебър, пилотът загина

При пръскане хеликоптер се разби край Несебър, пилотът загина

Селскостопански хеликоптер се е разбил край несебърското село Гюльовца, съобщиха от полицията в Бургас. 61-годишният пилот е загинал на място.

Сигналът за инцидента е подаден тази сутрин около 10 часа.

Хеликоптерът е излетял от база до поморийското село Порой. Кметът на село Гюльовца Жельо Желев обясни, че машината е трябвало да напръска с препарат житни посеви.

По първоначални данни най-вероятно машината, която е летяла ниско, се е закачила на жици и пилотът не е успял да я овладее. По непотвърдена информация хеликоптерът се е възпламенил при удара в земята. 61-годишният пилот е загинал на място. Районът е отцепен от полиция.

От Апелативната прокуратура в Бургас съобщиха, че е започнало следствено дело срещу неизвестен извършител, под надзора на Национална следствена служба София и Окръжна прокуратура Бургас.

Разследването е за това, че в землището на с. Гюльовца, общ. Несебър при управление на въздухоплавателно средство (хеликоптер K 26 LZ 6042) (неизвестният извършител - б.р.) нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на пилота - 61-годишния М.Д. от Бургас.

В съобщението се казва, че се извършва оглед на местопроизшествието, разпит на свидетели, както и други процесуално-следствени действия с цел изясняване на обективната истина.

23:15ч. 19.05.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.