:

Хлебари: И министерство на земеделието е против "вредни храни"

Хлебари: И министерство на земеделието е против

Министерство на земеделието и храните и браншовите организации от хранително-вкусовата промишленост, категорично застават против въвеждането на каквито и да е било държавни регулации на храни и напитки, съобщи Марияна Кукушева, председател на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

„Ръководството на Министерството на земеделието и храните (МЗХ), в лицето на министър Десислава Танева, зам.-министърът Цветан Димитров, съветникът д-р Илиян Костов и други отговорни служители по темата храни към МЗХ, се срещнаха с браншовите организации от хранително-вкусовата промишленост”, уточни Марияна Кукушева.

По думите й, на срещата са били Браншовият съюз на хлебарите и сладкарите, Асоциацията на месопреработвателните, Професионалната организация на производителите на растителни масла и маслени продукти, Асоциация на преработвателите на плодове и зеленчуци, Асоциацията на производителите на безалкохолните напитки в България и Асоциацията на захарната промишленост. Тя добави, че темата на среща е била за идеята за законодателство в полза на общественото здраве или облагането на българските храни и напитки под мотото „Грижа за бъдещето на нашите деца и потребители”.

„Българските браншови организации и МЗХ, категорично заставаме зад позицията, че е нужна превенция в името на здравословното хранене. Тоест потребителите трябва да правят информиран избор, за това какво слагат на трапезата си”, категорична бе Кукушева.

„При изнесените анализи стана ясно, че Министерството на земеделието и храните, категорично застава против въвеждането на каквито и да е било държавни регулации, а прокламира изпълнението на европейските регламенти и директиви при производството на храни и напитки”, подчерта тя.

08:30ч. 04.11.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.