В сезона на туршиите:

Четете внимателно етикетите на оцета

Четете внимателно етикетите на оцета

 

В сезона на туршиите от Българската агенция по безопасност на храните предупреждават да четем внимателно етикетите на различните марки оцет, които се продават в магазините. Подходящ за туршии е единствено натуралният оцет, който съдържа много полезни вещества –аминокиселини, феноли и други. В него може да има единствено Е 150 – карамел и това трябва да е посочено върху етикета. Използването на  калиев перманганат, който е силен окислител, е абсолютно забранено.

Имитиращите продукти трябва да се избягват. На техните етикети пише, че това са овкусители, подкислители, подправки за туршии и други. Те съдържат основно синтетична винена киселина, означена с Е 260, комбинирана с оцветители и аромати. Тези продукти не са подходящи за консервиране на зеленчуци. Причината е, че с тях ферментацията не може да с извърши и туршиите се развалят.

 

15:49ч. 16.09.2017г.

Вие може да оставите първия коментар.