За все повече статистика:

Ще броят добитъка от сателит

Ще броят добитъка от сателит

Чиновниците не смогват да обхванат с преброяване на място всички стопанства.

По време на среща със земеделски производители във Велико Търново бе поставен въпрос относно злоупотребите от страна на фермерите със заявения брой животни.

Министър Танева увери, че се извършват проверки на място, като последната такава е проведена на територията на София-област.

„Анализираме няколко метода за това как да преброим животните, включително и чрез сателитна система, защото служителите на Министерството и ДФЗ не могат да обхванат с преброяване на място всички стопанства“, поясни министър Танева.

Във връзка с кампанията „Подкрепяме българското“, министър Танева заяви, че целта на Министерството е подобни пазари да се провеждат регулярно, като се осигури държавна подкрепа.

„Всеки диалог, който водим със земеделската общност в хода на кампанията и с потребителите за нас е ефективен, защото получаваме оценка за досега провежданите от нас политики“, уточни министърът на земеделието.

Министър Танева, заместник-кметът на Общината Снежана Иванова и областният управител Пенчо Пенчев посетиха изложението, на което присъстваха над 30 производители с млечни продукти, зеленчуци, плодове, месо, вино, орехи и др.

08:51ч. 15.09.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.