:

20 декември - Първи коледен фермерски пазар в столицата

20 декември - Първи коледен фермерски пазар в столицата

Ще се проведе зад храм-паметник "Александър Невски" от 11 до 19 часа,

На 20 декември Столична община организира първия по рода си коледен фермерски пазар, съобщиха от общината. Времето на събитието е 11 - 19 часа, мястото - ул. "Оборище", точно зад храм-паметника "Св. Александър Невски".

Организатори са Столична община, фондация "Биоселена", Българско дружество за защита на птиците, "Пазари ЮГ" и Хранкооп София.

Поканени са всички земеделски производители, които сега излагат собствената си земеделска продукция на организираните фермерски пазари в София.

До този момен в София със съдействието на „Хранкооп” са организирани фермерски пазари на „Римската стена”, квартал „Иван Вазов” и „Младост 1”. По българо-швейцарски проект Българското дружество за защита на птиците пък е инициатор на фермерския пазар в квартал „Борово”.

Очаква се изобилие от сезонни плодове и зеленчучи, няколко вида хляб с квас, мед и пчелни продукти от различни краища на страната, сиропи, богат избор на сладка и лютеници, билки, подправки, разнообразни млечни продукти и още много вкусни предложения от градините на нашите производители.

Ще има и арт зона за ръчно правени подаръци, кулинарен кът с изкушения на наши майстори и други приятни изненади.

21:32ч. 05.12.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.