Иновативен проект:

AgroLife.bg стартира безплатна платформа "Купи директно от фермата"

AgroLife.bg стартира безплатна платформа

Сайтът AgroLife.bg стартира уникален и иновативен за България проект - платформата „Купи директно от фермата“. С него искаме да подкрепим българските фермери и да улесним контактите им с потребителите.

Регистрацията и ползването на платформата са безплатни.

Само с няколко клика на адрес http://agrolife.bg/map и регистрация, всеки потребител, който желае да си набави качествени храни директно от производителите, може да открие пълен каталог с координатите и адресите на всички стопанства в страната, регистрирани за директни продажби от фермата в Българската агенция по безопасност на храните (по чл. 1, т. 1 и т. 2 от Наредба № 26 от 14 октoмври 2010 г. за специфичните изисквания за директни доставки на малки количества суровини и храни от животински произход).

Купи директно от фермата“ ще осигури по-добър пазарен достъп за земеделските стопани, извършващи регламентирано производство и търговия с храни от животински произход.

В момента в интернет, особено в социалните мрежи, съществува огромен нерегламентиран пазар с храни от животински произход, които се предлагат като фермерски продукти. Обичайно липсва гаранция за тяхната безопасност, качество и произход.

Не така стоят нещата при регистрираните за директни продажби ферми, които работят под контрола на агенцията по храните и които са включени в нашия регистър на адрес http://agrolife.bg/map.

Техният пазарен достъп е затруднен поради различни нормативни бариери. В момента те нямат право, ако произвеждат примерно в Шумен, да продават продукцията си в София. Няма пречки обаче потребител от София да си купи на място продукти от регистрирана в Шуменско ферма.

Мисията на проекта „Купи директно от фермата“ е да подкрепи регламентираните производители и да даде алтернативен канал за достъп до качествена местна храна на потребителите от големите градове.

Каталогът е безплатен както за фермерите, така и за потребителите. Ние ги подкрепяме, защото вярваме, че устойчивото развитие на земеделския сектор има нужда от пазар с по-малко посредници.

Подкрепете ги и вие, като купувате директно от фермата!

РАЗГЛЕДАЙТЕ И СЕ РЕГИСТРИРАЙТЕ НА ПЛАТФОРМАТА ОТТУК

 

16:01ч. 03.04.2016г.
н

замислено е добре ама за малките хора с мерак и потенциял не е достъпно не всеки се е докопал до проекти и т н чрез връзки и т н не е достъпно това за обикновенния човек

николай
13:27ч. 04.04.2016г.
С

Намерих адресите на производителите, но не намерих телефони за връзка или е-мейли.

Стоил Стоилов
15:29ч. 05.04.2016г.
С

Ако няма телефони за връзка, сайтът няма да е полезен много. Ако искам да си купя нещо трябва да мога да си уговоря среща, да питам дали го има, кога мога а го взема. Ако пътувам из даден район и искам да си купя , например по време отпуска или екскурзия, какво правим. Да ходя на адреса просто да проверя няма да стане.

Стоил Стоилов
15:33ч. 05.04.2016г.
Б

Скоро ще произвеждам кисело мляко и сирено от чисто краве мляко. В с.Малък Преславец обл.Силистра как мога да се Регистрирам в тази платформа.. Блгодаря предварително

Баръш Ниази
02:53ч. 07.04.2016г.

Оставете коментар: