:

John Deere ухажва по-малките стопани с компактен комбайн

John Deere ухажва по-малките стопани с компактен комбайн

Специален модел компактен комбайн John Deere, предназначен за малки и средни земеделски стопанства, бе представен за първи път у нас на изложението за селскостопанска техника „БАТА АГРО” в Стара Загора (8-11 септември). Премиерата бе организирана от «Мегатрон», официален представител на американския гигант за България.

«Мъникът» не бива да бъде подценяван – въпреки свитите габарити, под капака му се крият големи възможности. Проектиран е така, че при жътва пречиства зърното изключително прецизно. Кабината е просторна, добре изолирана, с климатизация и осигурява комфорт на комбайнера.

Компактната машина може да бъде оборудвана с хедери с широчина 4,50 м, 5,10 м, 5,70 м и 6,30 м. Двигателят е с мощност 186 kw (253 конски сили), а бункерът за зърно е с вместимост 6500 л.

Моделът W440 е подходящ за стопанства, които отглеждат до 4000 дка зърнени култури. По-малките размери правят по-лесно съхранението му през неактивните месеци, без да се налага да се търси хале с «олимпийски размери».

Прибирането на реколтата в малките стопанства традиционно е най-натоварения период в годината. Затова е важно фермерите да разполагат с подходяща техника. Ако стопанството е с площ под 1000 дка и покупката на нов комбайн не е икономически ефективна, арендаторът (собственикът) може да помисли за коопериране с други земеделци в района.

14:13ч. 25.09.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.