:

Tурция предупреди за фалшив алкохол с етикет "Българска ракия"

Tурция предупреди за фалшив алкохол с етикет

Ракията обаче не идвала от страната ни, етикетът бил заблуждаващ

Турските власти са предупредили хората да внимават за алкохолни напитки с етикет "Българска ракия", съобщават медии в Турция. Там през последните дни броят на починалите от отравяне с фалшив алкохол достигна 23 души. Предупреждението се отнася конкретно до няколко квартала на Истанбул, откъдето са случаите на отравяне, уточнява "Тудейс заман”.


Полицията съобщи, че заедно с екипи на министерството на храните, земеделието и животновъдството извършва проверки в магазини, в които се продават алкохолни напитки. Агенция Доган цитира пострадал потребител на фалшивия алкохол, според когото ракията не идва действително от България.

"Не идва от България, прави се тук. Някога идваше от България, но сега я правят (ракията) под стълбището", казва Серкан Окансой. Той използва случая, за да призове за намаляване на цената на алкохола в Турция, където стандартна бутилка ракия струва 38 турски лири (12 евро) спрямо само пет лири за фалшивия алкохол.

Заподозрян по случая, заловен при опит да избяга в България, е казал, че суровината за алкохола се продава в истанбулския квартал Каракьой, съобщи още Джихан.
Броят на починалите от отравяне с фалшив алкохол в Истанбул вчера достигна 23 души, съобщиха здравните власти. Петнайсет души все още са в интензивно отделение в няколко болници в града.

Общо 89 души бяха хоспитализирани от 18 октомври насам в Истанбул, след като са консумирали ракия, в която е имало съдържание на метилов алкохол.
10:05ч. 02.11.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.